Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Avizari de mediu, monitorizare

Membru Bizoo de 1 an.
5.00
5 stars: Exceptional
13 pareri

Calcul emisii Cov pentru statiile de benzina

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Cod produs
COV
Out Of stock
Descriere
In perioada functionarii statiilor de benzina, principala sursa de poluare a aerului pe amplasament o constituie operatiile de transfer a benzinei din autocisterne in rezervoare, si transferul combustibililor din rezervor in autovehicule.
Conform EMEP/EEA air pollutant emission inventory guidebook, in cazul statiilor de distributie carburanti, principala sursa  de emisii COV provine de la incarcarea rezervoarelor. Pot exista si emisii de la extragerea carburantului, insa sunt de importanta mai mica, prin variatia presiunii atmosferice influenteaza emisiile ”de  respiratie”.
Emisiile totale anuale de compusi organici volatili (COV) in atmosfera, la statiile de distributie carburanti, in operatiile de incarcare a benzinei in rezervoarele de depozitare nu vor depasi valoarea de referinta de 0,01 % in greutate din cantitatea totala de benzina anuala tranzitata, conform prevederilor art. 3 , alin (1), sectiunea 1 -Instalatii de depozitare a benzinei la terminale din Legea nr. 264/2017 privind stabilire cerintelor tehnice pentru limitarea emisiilor COV rezultati din depozitarea benzinei si din distributia acesteia la statiile de distributie a benzinei , precum si in timpul alimentarii autovehiculelor la statiile de benzina.

Aceasta raportare este solicitata prin intermediul Autorizatiei de mediu detinuta de beneficiarul statiei de distributie benzina.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura