Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Avizari de mediu, monitorizare

Membru Bizoo de 1 an.
5.00
5 stars: Exceptional
13 pareri

Plan de gestionare a deseurilor provenite din constructii

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Cod produs
PDC
Out Of stock
Descriere
Planul de gestionare al deseurilor provenite din constructii este necesar a fi intocmit in perioada executarii lucrarilor de construire, si trebuie depus la autoritatea locala de mediu pana pe 31 Mai a anului urmator celui de raportare, conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deseurilor, aprobata de Legea nr 17/2023.

Conform art. 17 , alin (4) din OUG nr. 92/2021, Titularul autorizatiei de construire/desfiintare emise de catre autoritatea administratiei publice locale, centrale sau de catre institutiile abilitate sa autorizeze lucrarile de constructii cu caracter special are obligatia de a avea un plan de gestionare a deseurilor din activitati de construire si/sau desfiintare, dupa caz, prin care se instituie sisteme de sortare pentru deseurile provenite din activitati de constructie si desfiintare, cel putin pentru lemn, materiale minerale - beton, caramida, gresie si ceramica, piatra, metal, sticla, plastic si ghips pentru reciclarea/reutilizarea lor pe amplasament, in masura in care este fezabil din punct de vedere economic, nu afecteaza mediul inconjurator si siguranta in constructii, precum si de a lua masuri de promovare a demolarilor selective pentru a permite eliminarea si manipularea in conditii de siguranta a substantelor periculoase pentru a facilita reutilizarea si reciclarea de inalta calitate prin eliminarea materialelor nevalorificabile.

Nerespectarea acestei raspunderi prevede sanctiuni cuprinse intre 20.000 si 40.000 lei, conform OUG nr 92/2021 privind regimul deseurilor.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura